El Gosplan s’instal•la a Barcelona

L’ala més socialdemòcrata de convergència podria estar perfectament representada per l’alcalde de Barcelona Xavier Trias. Malgrat a vegades ens regali declaracions públiques com aquesta: “Per sortir de la crisi el que es necessita són unes institucions públiques sanejades i crear ocupació i això només es pot fer a partir del món empresarial” Més d’una vegada posa en evidencia el seu desconeixement dels processos de mercat utilitzant la coacció com la seva política de referència. En relació a la prostitució va quedar prou clara la seva posició la vegada que va afirmar que la prostitució és: “La plaga del segle XXI i que havia de perseguir-se amb totes les eines”. Sembla que no arribi a entendre que mentre hi hagi demanda d’un determinat bé o servei aquesta serà saciada per els productors ansiosos de servir al consumidor i guanyar diners. El mateix que passa amb la prostitució es aplicable a les drogues però hi ha gent que sembla que no ho entengui, com és el cas del molt honorable alcalde.

L’executiu barceloní treu el seu costat més planificador quan legisla sobre el comerç, un terreny on es veu no hi ha lloc per a la llibertat. El passat Sant Jordi desenes de parades van ser multades amb multes entre 40 i 150 euros per no situar-se al lloc exacte al qual se’ls havia assignat. Com hom es pot imaginar no es el mateix situar-se al mig de la Rambla Catalunya que fer-ho en un dels encreuaments laterals o més enllà, però l’ajuntament només va assignar parades a la zona central a partits politics, llibreries, grans parades de roses i algunes associacions determinades, expulsant a les petites parades i als joves amb iniciativa fora de la zona evidentment més comercial i la única que els hi pot permetre tancar el dia amb beneficis. Aquells que per assegurar-se un major volum de ventes van situar-se en llocs buits a la secció central a uns 15 o 20 metres del lloc assignat  van ser multats i expulsats. En aquell moment l’ajuntament ja va deixar clar al costat de qui es situava.

Però l’últim atac a la llibertat ha ocorregut en un dels carrers més turístics de Barcelona, Les Rambles, on des de fa anys hi passegen milions de turistes han sigut objecte de la sobre-regulació i planificació continuades de l’executiu convergent, però ara la legislació ja és orwelliana. L’ajuntament de Barcelona va decidit que els floristes de la Rambla ja no podrien vendre els imans-souvenir representatius de la ciutat, norma que va entrar en vigència el dia quinze del present mes. Amb una actitud arrogant digne dels plans quinquennals soviètics s’arremet contra la llibertat dels venedors de les parades de flors i només els permet vendre flors i uns mocadors dissenyats per l’Escola Massana per encàrrec de l’ajuntament.

Aquests mocadors només es poden comprar a l’administració pública i el seu preu de venta es de 20 euros. Tenint en compte que els imans que fins ara venien els floristes de la rambla tenien preus compresos entre 1 i 3 euros, ningú hi veu el problema? Les parades van ser multades el mateix dia 15 amb 750 euros cada una i van haver de retirar els imans. Un altre cop la fatal arrogància del planificador obliga a l’individuo a doblegar-se i a limitar-se a dur a terme l’activitat que amb irracionalitat aquest ha dissenya per a ell. Després de tants anys de fracassos seguim caient en els mateixos errors. No se qui creu que la mesura proposada assegurarà la viabilitat de les parades de flors de la rambla però puc assegurar que es impossible que el turista disposat a comprar records a un euro ho faci a vint. Aquest tipus de reglamentacions apareixen quan són els governs els que dissenyen el comerç. Ells seguiran sense entendre que el consumidor és l’únic que decideix que és el que més el satisfà i per tant que és el que el botiguer li ha de vendre.

publicat a liberal.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s